Festen har fået en ny lyd

“Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra gæster, som straks de træder ind i rummet, kan mærke, at det er blevet et rarere rum at opholde sig i”, siger Carsten Larsen.

Han er direktør i Royal Stage i Hillerød; et oplevelsesmæssigt knudepunkt i Nordsjælland, hvor huset – som senest har fået en arena med plads til 4.000 gæster – årligt besøges af 1,1 million mennesker til koncerter, teater, sport, udstillinger, konferencer, møder og events.

Længe har en ældre del været et irritationsmoment: Festsalen fra 1979 havde en dårlig akustik – og emnet kom på banen, da Konta & Rati leverede møbler til den nye arena fra januar 2020. Og et visuelt smukt miks af sorte og grå akustikplader bryder nu væggene uden at ødelægge den oprindelige arkitekttur.

Faktisk løfter de rummet visuelt og i særdeleshed akustisk, så det nu er muligt at tale sammen ved bordene og høre, hvad talere siger. Straks man træder ind, føler man sig godt tilpas.

Billedtekst/

Christian Døllner, Soundless, og Carsten Larsen, Royal Stage i Festsalen, som nu har fået god lyd og et smukkere udtryk. (Foto: Erling Madsen).